Doelstelling

Onze missie

Er bestaan veel vzw's en werkgroepen rond emotionele gezondheid en aan elke doelgroep lijkt al wel te zijn gedacht, behalve aan het sensibiliseren van de taboe rond depressie , gevoelens uiten en zelfdoding. Hier bestaan slechts enkelen van.
Nochtans is het bespreekbaar maken van het uiten van gevoelens een zeer belangrijke factor in ons leven. Of zou het althans moeten zijn. Steeds meer mensen weten niet meer hoe ze zich moeten uiten in deze maatschappij waar er veel wordt verwacht van ons allen.Van kleins af aan wordt er druk op ons gelegd.... Ouders moeten met twee gaan werken, kinderen gaan naar de créche, naar school met voor- en nabewaking...
Iedereen heeft een druk schema en er is nog amper tijd om rustig te kunnen voelen en denken ...

Goed doel.

In 2009 leerden Babs & Christophe Bruyneel, Patty Hanssens, Carina Hoydonckx, Kristof Goffin en Lea Smet elkaar kennen. Allen getekend door verlies en leed, maar verbonden door gemeenschappelijke interesses en een positief levensdoel. Deze combinatie bleek het perfecte recept voor de start van een mooi initiatief. Onder hun waakzame oog werd in 2010 de vzw Help Mij geboren. Een vereniging die zich inzet om het taboe rond depressie zelfdoding te doorbreken. Het nut van de vennootschap werd al gauw erkend door een aantal positieve zielen. Mede dankzij hun sterke schouders groeide de vzw al snel uit tot een hechte ploeg van vrijwilligers. In 2011 namen Bram Bierkens en Miriam Jacques het peter- en meterschap voor zich om vzw help mij mee op de kaart te zetten.

Vzw help mij bestaat nu 3 jaar en heeft gedurende die drie jaar voorzichtig afgetast naar de noden van de maatschappij op emotioneel vlak. Wij zetten ons in om de taboe rond depressie te doorbreken. Dit proberen wij te doen door lezingen en creatieve workshops te organiseren waar mensen elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer, maar waar er ook ruimte is voor een gesprek , een luisterend oor. Het verleden leert ons dat dit werkt en daarom hebben wij besloten om verder uit te breiden in ons project!

3 jarig bestaan ! Dat vieren wij met een vernieuwde look en start!
Omdat wij voelden dat er nog steeds veel meer potentie lag in het verder uitbreiden van ons project hebben wij als team besloten om onze website te hernieuwen met een nieuw logo en allerlei nieuwe tools. Vanaf nu is er een mogelijkheid tot het toetreden van ons forum waar iedereen van harte welkom is om zijn hart te luchten,lotgenoten te ontmoeten of vragen te stellen in verband met onze doelstelling.

 

De grootste uitdaging ligt anders wel in een compleet nieuw project dat wij al een geruime tijd voorbereiden. Een scholenproject! Een project waar wij als vzw met erkende zorgverleners, lifecoaches en therapeuten van buitenaf, maar vooral met ervaringsdeskundigen van verschillende problematiek naar de scholen trekken.
De bedoeling van dit project is om kinderen, vooral van de middelbare scholen een voordracht te brengen waarin zij zich in kunnen terugvinden . Een voordracht waar de doelstelling is om kinderen duidelijk te maken dat het heel belangrijk is om te communiceren over gevoelens op een respectvolle manier. Woorden kunnen mensen maken maar ook diep schaden. Dit kan zware gevolgen hebben. Maar ook het sensibiliseren van het erkennen en uiten van een depressie, de problematiek rond zelfverminking, zelfdoding, holebi's en pesterijen zullen ruimschoots aan bod komen.
Scholen zullen de kans krijgen om zelf een pakket samen te stellen . Ook de ouders en de leerkrachten krijgen de kans om een voordracht op maat bij te wonen om hun kinderen beter te kunnen begeleiden. De cirkel moet rond zijn!

Mister Gay Vlaanderen.

Dit jaar wordt er voor de allereerste keer een Mister Gay Vlaanderen verkozen op 28 juni 2013. Deze verkiezing is niet zomaar een doorsnee verkiezing.
De peter van onze vzw Bram Bierkens, bekend als presentator, zanger en deelnemer aan het VTM programma "Toast Kannibaal" en zijn partner Ivan Denis, Topsporter bij defensie en ambassadeur Worldoutgames 2013 besloten om een verkiezing op poten te zetten waar het perfecte plaatje net iets anders mocht zijn. Een verkiezing waar de persoonlijkheid en het overbrengen van een boodschap naar de maatschappij toe op de voorgrond wordt gezet in plaats van de perfecte schoonheid. De twaalf finalisten voldoen allemaal aan deze criteria en daarom zijn wij heel fier om te mogen verkondigen dat de winnaar een jaar lang voor onze vzw een heel belangrijke taak mag uitvoeren: Het gezicht worden van onze Holebi campagne ! Hierbij zal de winnaar belangrijke taken uitvoeren om kinderen en jeugd te sensibiliseren rondom de problematiek die er helaas nog steeds heerst bij holebi's: outen, gaybashing, pesterijen, homofobie,.... Wij wensen alvast alle kandidaten veel succes op 28 juni 2013 !

Neem voor meer informatie ook zeker een kijkje op onze Facebookpagina!