Mister Gay Vlaanderen

Er bestaan veel schoonheids- of andere verkiezingen in Vlaanderen en aan elke doelgroep lijkt al wel te zijn gedacht, behalve aan de gay-mannen. Nochtans worden uitgerekend zij geacht stijl te hebben, er goed uit te zien, te weten wat klasse is en hoe zij zich modebewust moeten kleden en vooruitstrevend in de wereld staan.
Organisatoren Bram Bierkens, bekend als presentator, zanger en deelnemer aan het VTM programma ‘Toast Kannibaal’, en zijn partner Ivan Denis, Topsporter bij Defensie, Ambassadeur WorldOutgames 2013, geloven dat er een verkiezing kan bestaan die, door net iets anders te zijn, een belangrijk en verantwoord verschil kan maken voor en binnen een wereld die houdt van mooi en mondig zijn.
Wij gingen daarom op zoek naar de perfecte verpersoonlijking van zo een mooie, mondige en stijlvolle Mister Gay Vlaanderen.
Wij garanderen aan onze finalisten een aangename en leerrijke ervaring die er positief en integer op is gericht een ambassadeur voor de holebi-gemeenschap te vinden, waarbij zij tijdens hun campagneperiode professioneel zullen worden begeleid door diverse coaches, met inbegrip van media- en catwalktraining.
Wij mikten op een doelgroep van mannen van 18 jaar of ouder, met een sterke persoonlijkheid die zich gedurende één jaar als Mister Gay Vlaanderen wilden engageren, die het gezicht wilden worden van enkele aantrekkelijke campagnes en daarnaast nog kans konden maken op een mooi prijzenpakket.
Aan onze oproep gaven bijna 60 mannen een positief gevolg en op zondag 27 januari 2013 selecteerde een onafhankelijke professionele jury na een casting in het Gravensteen Hotel te Gent, 12 enthousiaste jonge mannen die als finalist konden/kunnen deelnemen aan de eerste editie van Mister Gay Vlaanderen 2013.

Goed doel

Als organisatie beogen we niet in de eerste plaats onszelf te verrijken maar hopen wij een duurzaam evenement te kunnen laten ontstaan dat jaar na jaar mooi kan groeien. We hechten ook ontzettend veel belang aan het feit dat Mister Gay Vlaanderen tevens een goed doel kan ondersteunen. De voorkeur ging dit jaar uit naar een kleine vzw die grote zaken verwezenlijkt, ook rond de Holebi thematiek.