Team


Babs Bruyneel

Voorzitter - Babs Bruyneel

Vanuit haar eigen ervaring met depressie en zelfdoding richtte Babs Bruyneel de vzw Help Mij in het leven. "Door zelf te voelen welke impact een depressie kan hebben op iemands leven, kwam al snel het besef hoe groot het taboe er rond nog is." Dankzij de vzw kunnen we mensen helpen die ploeteren en vechten om overeind te blijven. De vzw is ontstaan als een droom maar is ondertussen uitgegroeid tot mijn levenswerk!


Patty Hanssens

Secretaris - Patty Hanssens

"In mijn omgeving heb ik gezien hoe mensen gebukt gaan onder stress en werkdruk. Ze beseften echter niet dat ze het kalmer aan moeten doen dus blijven ze doorgaan, tot het te veel wordt. Het is vaak moeilijk voor mensen om te accepteren dat ze niet álles kunnen. Niemand hoeft superman te zijn. De vzw helpt deze mensen om de rust terug te vinden en staat hen bij tijdens het acceptatieproces. De dure therapieën verhogen voor velen onder ons de drempel om hulp te zoeken. Onze vzw helpt iedereen, ook zij die het niet zo breed hebben. Daarom zet ik met plezier mijn schouders in onder dit mooie initiatief."


Miriam Jacques

Meter - Miriam Jacques

"Als meter van dit project draag ik graag bij om het licht in iemands ogen opnieuw te zien fonkelen. Er is altijd iets of iemand die je leven weer zin kan geven en het de moeite waard maakt om verder te gaan! Er is altijd licht aan het einde van de tunnel, hoe lang die ook mag zijn !"


Bram Bierkens

Peter - Bram Bierkens

"Ik ben trots om peter te kunnen zijn van dit uitdagend project. Binnen onze maatschappij, en zelfs in de media is er nog té weinig aandacht en begrip voor holebi’s en mensen die zich slecht voelen. Dankzij vzw Help Mij kunnen wij dit onderwerp mee op de kaart zetten met als doel de taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken. "


Kristof Goffin

Kristof Goffin

"Als Choreograaf/danser, vind ik het enorm belangrijk dat mensen zich goed voelen in hun vel ! Maakt niet uit welke kwaliteiten iemand heeft, als hij/zij zich maar goed voelt ! Muziek en dans laten mensen genieten en wegdromen ! Dit maakt deel uit van mijn dagelijkse leven. Daarom dat ik het belangrijk vind mij aan te sluiten bij deze VZW. Zodat ook ik kan helpen mensen zich beter te doen voelen !"


Christophe Bruyneel

Bestuurslid: Christophe Bruyneel

 “Rouw en depressie worden vaak met elkaar verward.  Praten over gevoelens is daarom heel belangrijk.  In deze drukke maatschappij worden gevoelens vaak verwaarloosd en weggelachen.  Het is daarom van groot belang dat taboe rond gevoelens op eender welke manier, kan worden doorbroken.  Het is de sleutel tot waar geluk.  Wanneer iemand open kan praten over zijn of haar gevoelens, dat is het doel, dat doet leven en gelukkig zijn.


Lea Smet

Lea Smet

Als therapeut kom ik vaak in contact met mensen die depressief of levensmoe zijn.
Het thema zelfdoding en depressie uit de taboesfeer halen vind ik daarom een heel goed initiatief.
Daarom zag ik het volledig zitten om mee te werken in deze vzw.